StrafrechtFamilierechtArbeidsrechtBestuursrechtHuurrechtGijzeling


Strafrecht


Schlepers Advocatuur behandelt diverse soorten strafzaken zowel in eerste aanleg bij de rechtbank als in hoger beroep bij het gerechtshof. Schlepers Advocatuur kan namens u een klaagschrift indienen wanneer goederen in beslag zijn genomen of wanneer uw rijbewijs in beslag is genomen.
Wanneer u wordt vrijgesproken vraagt Schlepers Advocatuur namens u schadevergoeding.

Maak gebruik van uw zwijgrecht

Veel verdachten leggen een verklaring af waar zij later op veroordeeld worden. Wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit heeft u echter het recht om te zwijgen tegenover politie en justitie. Het is in het belang van iedere verdachte om gebruik te maken van het recht om te zwijgen. De politie is verplicht u te wijzen op uw zwijgrecht. De politie zal wel proberen om u aan het praten te krijgen. Blijf daarom herhalen dat u gebruik maakt van uw zwijgrecht.

Onderteken uw verklaring niet als het niet klopt

Indien u een verklaring heeft afgelegd, lees deze nauwkeurig door. Zodra er iets in staat wat niet juist is, raadt Schlepers Advocatuur u aan de verklaring niet te ondertekenen. Een verklaring achteraf bij de rechter wijzigen is heel lastig wanneer u een handtekening heeft gezet.

Vraag altijd om een advocaat

Zes uur na de aanhouding en wanneer de politie u wil verhoren heeft u recht op een advocaat. U kunt een ‘voorkeursadvocaat’ opgeven en wanneer u geen voorkeursadvocaat heeft, wordt aan u een ‘piketadvocaat’ toegewezen. Wanneer u mr. M. Schlepers als voorkeursadvocaat opgeeft komt zij gratis bij u langs.

Denk eraan dat u kunt worden afgeluisterd

Houdt er rekening mee dat telefoongesprekken kunnen worden afgeluisterd. Telefoongesprekken tussen verdachte en advocaat mogen niet worden afgeluisterd.


Familierecht

Echtscheiding

Schlepers Advocatuur bemiddelt en adviseert bij echtscheidingen en het voeren van echtscheidingsprocedures.

Beëindiging geregistreerd partnerschap en samenwoning

Wij bemiddelen en adviseren over bijvoorbeeld de verdeling van de gemeenschap.

Ouderschapsplan

Schlepers Advocatuur bemiddelt en adviseert bij het opstellen van een ouderschapsplan. Klik hier voor een voorbeeld van een ouderschapsplan.

Alimentatie

Voor advies over rechten en plichten ter zake kinder- en partneralimentatie bent u aan het juiste adres. Wij kunnen u van dienst zijn voor het bepalen van de draagkracht van de alimentatieplichtige en het vaststellen van de behoefte van de alimentatiegerechtigde. Klik hier voor de stukken die nodig zijn voor het opstellen van een draagkrachtberekening of behoefteberekening.

Ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing

Regelmatig adviseert Schlepers Advocatuur ouders en/of kinderen bij een dreigende ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing en voeren wij verweer tegen een verzoek tot ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing.


Arbeidsrecht

Praktisch en juridisch advies

Schlepers advocatuur geeft u een praktisch en helder advies op het gebied van arbeidsrecht. Indien advies alleen echter onvoldoende is, kunt u vertrouwen op een uitstekende proceservaring. Wij treden op voor werknemers en werkgevers. Veelvoorkomende werkzaamheden van Schlepers Advocatuur zijn het beoordelen van arbeidsovereenkomsten en vaststellingsovereenkomsten, maar ook voor het aanvragen van ontslagvergunningen bij het UWV en voor het voeren van verweer tegen deze aanvragen bent u op het juiste adres bij Schlepers Advocatuur.


Bestuursrecht


Problemen met de overheid? Wacht niet af, maar neem zo spoedig mogelijk contact op met een advocaat! Wij treden op voor burgers die een geschil met de overheid hebben. Schlepers Advocatuur procedeert regelmatig tegen gemeenten, het UWV en de DUO. Aangezien de bezwaartermijn meestal slechts 6 weken is, is het van groot belang dat u spoedig reageert.


Huurrecht


Huurachterstand? Dreigende ontruiming? Achterstallige onderhoud?
U kunt bij ons terecht voor advies en juridische begeleiding bij geschillen op het gebied van huurrecht.


Gijzeling


Een boete van het cjib? Een vordering strekkende tot gijzeling? Neem contact op met Schlepers Advocatuur.